Verbrede landbouw

Diverse leden van Vechtvallei houden zich naast hun primaire agrarische tak en het agrarisch natuurbeheer ook nog bezig met activiteiten als recreatie, educatie, streekproducten of zorg. Dergelijke activiteiten op een boerenbedrijf worden ook wel 'verbrede landbouw' genoemd.

 

verbreding  verbrede landbouw

 

 

Een overzicht van de verbrede agrarische bedrijven in de Gooi & Vechtstreek is hier te vinden. Deze bedrijven staan open voor bezoekers (al dan niet op afspraak) en nodigen u van harte uit om een bezoekje te brengen aan hun bedrijf.

 

 

ANLV Vechtvallei is ook betrokken bij diverse gezamenlijke activiteiten en projecten op het gebied van verbreding:

 

  • Boerderij-educatie: 14 agrarische bedrijven bieden (basis)schoolklassen de mogelijkheid om een educatief belevingsprogramma op de boerderij te volgen. Kinderen kunnen op de boerderij met eigen ogen zien waar hun voedsel vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken om dit voedsel te produceren. Een onvergetelijke belevenis! Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.boerderij-educatie.nl
  • Vechtvallei Fietsroutes: Vechtvallei heeft een tweetal fietsroutes gemaakt. Langs de routes komt u veel bij de vereniging aangesloten bedrijven tegen waar u even kunt uitrusten onder het genot van een heerlijk natuurlijk hapje of drankje.
  • MP3-verhalen: in samenwerking met de 'Polderwachter' zijn er diverse verhalen ontwikkeld over de Gooi & Vechtstreek. Deze verhalen kunt u downloaden en bijvoorbeeld tijdens een fietstocht op de betreffende locatie afluisteren. Uiteraard kunt u de verhalen ook afluisteren terwijl u achter uw computer zit. Klik hier om naar de verhalen te gaan.

 

 

contact // copyright jjdesign